Fyzikální exkurze 6. tříd do IQLandie v Liberci.

Třída 6. A

V úterý 9. 4. jsme se společně se 6. B zúčastnili výletu do IQLandie v Liberci. Po příchodu jsme si budovu prošli a prohlédli. Potom jsme měli přednášku s pokusy. Jako poslední jsme dostali pracovní list, který jsme vyplnili a následně ho odevzdali. Také jsme si vyzkoušeli např. jaké je to v být epicentru zemětřesení a další úžasné pokusy. Následně jsme odjeli zpátky do Prahy. Všichni jsme si výlet užili. Moc se nám to líbilo a bylo to zajímavé.

Třída 6. B

V úterý 9. 4. jsme navštívili IQLandii v Liberci. Když jsme přijeli, šli jsme svačit a po svačině nás paní učitelky pustily porozhlédnout se po areálu. Poté jsme se sešli u fontány a šli jsme na vědeckou show, která se nám moc líbila. Dále jsme se šli naobědvat a koupili jsme si pár suvenýrů. Pak jsme měli čas prohlédnout si expozice.

A naše dojmy?
Nejvíce se nám líbila expozice o živlech, protože tam měli obrovské bublifuky a simulátor zemětřesení.
Jeden z pokusů byla raketa. Dá se do lahve líh a zavřená lahev se protřepe. Pak se líh vylije a nachytá se do lahve vzduch. Zavře se, namíří a zespoda podpálí. DOMA NEZKOUŠEJTE! 6. B se to líbilo.
Viděli jsme pokusy, například s ohněm nebo vodou a k některým jsme se mohli přihlásit. Výlet se nám líbil.
Líbilo se mi tam, protože tam byly zajímavé pokusy. Vyzkoušela jsem si vítr a zemětřesení. Nejvíc se mi líbil pokus s raketou.
Zažili jsme mnoho zážitků, např. raketu z plastové lahve. Taky tam bylo hodně exponátů, které jsme si mohli vyzkoušet. Líbil se nám vodní svět. Rádi bychom tam šli i příští rok.
Líbila se nám atrakce s bublinami, kde jsme se mohli zabalit do bubliny.
Bavilo mě tam, že jsme si mohli vyzkoušet pokusy a třeba i něco zapálit.
IQLandie je skvělé místo na prožití nových zážitků. Hlavně se nám líbila kulička, která se ovládala myslí.
Jana Červenková, Jana Novotná

Dana Seifertová

Comments are closed.