Polytechnická hnízda 7.A

Každou první středu v měsíci jsme chodili na polytechnická hnízda. Konala se v budově střední školy ve Vysočanech.

Polytechnická hnízda jsou moderní obdobou tradičních dílen a poskytují žákům seznámení s technickým vzděláním. V podstatě jde o seznámení se s technikami práce a výrobou různých předmětů. Provázeli nás tam učitelé z průmyslové školy a pomáhali nám tam jeden nebo dva studenti. Kdykoli nám něco nešlo, studenti i učitelé na nás byli milí a pomohli nám. Pokaždé jsme vyráběli něco jiného (pájení, gravírování, práce s kovem).

Nejvíce se nám líbila naše poslední hodina, kdy jsme stavěli robota. Měli jsme se rozdělit do trojic a každá trojice dostala jednu krabici. Krabice obsahovala součástky podobné Legu. Dostali jsme plánek, podle kterého jsme sestavovali robota. Postavený robot se uměl pohybovat pomocí dálkového ovladače.

V jiných hodinách jsme vyráběli různé výrobky například kovový svícen nebo pavučinu. Tamější učebna je vybavena různými technickými předměty a materiály, které naše škola nemá. Bylo dobré, že jsme mohli někam jezdit i za covidové situace a poznali jsme tak i něco nového. Moc se nám rovněž líbil automat, v němž jsme si mohli kupovat svačinu, když jsme neměli jídlo.  

                                                           Kristina Klečková 7.A

The gallery was not found!

Dana Seifertová

Comments are closed.